İçeriğe geç

Altınekin Neyi Meşhur

Konya Altınekin nasıl bir yer?

Altınekin’e bağlı 3 ilçe, 2 belde ve 15 köy bulunmaktadır. İlçenin köy ve kasabalarına bağlı çok sayıda yayla ve mezrası bulunmaktadır. Altınekin yeraltı suyu ile sulanan ve tarıma elverişli geniş arazilere sahiptir. Altınekin’de bulunan Sarnıç Han, Zıvarık Han ve Ali Paşa Camii tarihi yapının belgeleridir.

Altınekin nüfusu ne kadar?

NÜFUS 27 Temmuz 2022, 22:17 İlçenin 2016 yılı nüfusu 14’tür.

Konya’nın neyi meşhur?

Konya’nın en meşhur yemeği etli ekmektir ve ziyaret edilecek en önemli yer Mevlana Türbesi ve Müzesi’dir. Konya’nın meşhur olduğu şey, bahsedilen iki özelliğin dışında başka unsurları da içerir. Konya kültürel olarak öne çıkan bir ildir. Çok önemli isimler Konya’nın tarihi temelini ve yapısını oluşturur.

Altınekin hangi ilçededir?

Altınekin, Türkiye’nin Konya ilinde bir belediye ve ilçedir. Alanı 1.312 km2’dir ve nüfusu 14.289’dur (2022). Altınekin, Türkiye’nin Konya ilinde bir belediye ve ilçedir. Alanı 1.312 km2’dir ve nüfusu 14.289’dur (2022).

Zıvarık ne demek?

Altınekin’in eski adı ZİVARİK’tir, bu da çok su anlamına gelir. Roma döneminde Pegella olarak adlandırılan büyük bir şehir olan Altınekin, Selçuklular döneminde en parlak dönemini yaşamıştır. Bu dönemde önemli bir ticaret merkezi olan ilçe, Sarnıç ve Zıvarık hanlarıyla gezginlere mükemmel hizmetler sunmuştur.

Altınekin rakımı kaçtır?

1.

Konya ili Altınekin arası kaç kilometre?

COĞRAFİ ÖZELLİKLER: Konya ilinin Altınekin ilçesi 38°08′ ve 38°34′ kuzey enlemleri ile 32°32′ ve 32°58′ doğu boylamları arasında yer almaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 65 km’dir.

Zıvarık nerede?

Aksaray-Zalmanda-Zıvarık-Sarayönü kervan yolu üzerinde yer almaktadır. Hanın girişi güneydoğu cephesinin ortasındadır. Cephelerin alt kısımları iri kaba taşlarla, üst kısımları ise moloz taşlarla inşa edilmiştir. Taç kapının üst kısmı hariç diğer kısımları tamamen antik spolia malzemelerden yapılmıştır.

Konya’nın tatlısı nedir?

Höşmerim adlı bu tatlıyı Türkiye’nin birçok farklı yerinde görmüş olabilirsiniz. Özellikle Marmara bölgesiyle ilişkilendirilen tatlılardan biri olarak kabul edilir. Ancak Konya’daysanız, Konya usulü Höşmerim tatlısını mutlaka denemelisiniz.

Konyadan ne getirilir?

Küflü peynir, Tulum peyniri, Gevrek, Mevlana şekerleri ve lokum mutlaka almanız gereken lezzetler arasındadır. Mevlana figürleri, halılar ve kilimler şehirde sıkça görülebilecek hediyelik eşyalar arasındadır. Kadınlar Pazarı ve Melike Hatun Pazarı yöresel lezzetleri bulabileceğiniz alışveriş yerleri arasındadır.

Konya’da ne tatlısı yenir?

Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden Sac-Ara ve Höşmerim tatlıları sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Konya ilinin ilçeleri nelerdir?

Konya’nın ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneyşığı, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sara Yönü Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak’tır.

Altınekin rakımı kaçtır?

1.

Zıvarık nerede?

Aksaray-Zalmanda-Zıvarık-Sarayönü kervan yolu üzerinde yer almaktadır. Hanın girişi güneydoğu cephesinin ortasındadır. Cephelerin alt kısımları iri kaba taşlarla, üst kısımları ise moloz taşlarla inşa edilmiştir. Taç kapının üst kısmı hariç diğer kısımları tamamen antik spolia malzemelerden yapılmıştır.

Konya kaç rakımda?

1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Liseli Escort